Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Oranje Nassaulaan


Huisartsenpraktijk Oranje Nassaulaan

Oranje Nassaulaan 51
1075 AK Amsterdam
Telefoon: 020-6793554
Spoed: 6793554 / 6621616
Fax: 020-670 71 86
Receptenlijn: 6793554 / 6621616

KvK-nummer: 34374111

huisartsenpraktijkoranjenassaulaan.praktijkinfo.nl


Spoedgevallen


Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

 

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Openingstijden

 

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 tot 17:00

U kunt tussen 08.00-17.00 uur (bij voorkeur tussen 08:00-10:00, 10.30-12:00 en 13:00-15:00) met al uw vragen contact opnemen met de assistente.

Openingstijden van tot
Maandag 08:00 17:00
Dinsdag 08:00 17:00
Woensdag 08:00 17:00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag 08:00 17:00

Afspraak maken

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is iedere werkdag van 08.00 tot 08.30 uur. U heeft hiervoor geen afspraak nodig. Dit spreekuur is bedoeld voor korte 'kleine' vragen, dit is dus niet geschikt voor uitgebreide en meerdere klachten tegelijk.

U meldt zich bij binnenkomst bij de assistente en wordt op volgorde van aankomst geholpen. Houdt u rekening met enige wachttijd.

 

Spreekuur op afspraak

Er is ook een ochtend- en een middagspreekuur waar u alleen terecht kunt met een afspraak.

Ochtenspreekuur van 10.30 tot 12.00 uur.

Middagspreekuur van 14.30 tot 16:30 uur.


U kunt voor het maken van een afspraak  bellen met de praktijk.  In verband met de planning gelieve te bellen  tussen 08.00 – 10.00, van 10.30-12.00  en van 13.00-16.00.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Avondspreekuur

Er is ook de mogelijk om een afspraak te maken op onze avond spreekuur op dinsdag en donderavond:

H.W. van der Neut op dinsdag 18:00 tot 20:00

M. Evenaar op dinsdag 17:00 tot 18:00

D.Ajanaku op donderdag 17:00 tot 18:00 

In vakantietijd vervalt dit spreekuur  

 

Niet verschijnen zonder bericht

Vanaf 15-09-2015 Wordt “Niet verschijnen zonder bericht/te laat afmelden” in rekening gebracht.

 

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt of niet tijdig afzegt. Hiermee gaat voor de huisarts, POH-verpleegkundige of doktersassistente onnodig veel tijd verloren. Immers er is op uw komst gerekend! Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval het liefst 24 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden. 

Indien u zich te laat of niet afmeldt voor een reeds gemaakte afspraak, zijn wij genoodzaakt u voor het consult een rekening te sturen.

Deze rekening (NVZB: Niet Verschenen Zonder Bericht) wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. 

 

Wilt u onnodige kosten voorkomen, belt u dan op tijd af!!!

 

 

=====================================================================

 

Not appearing on appointment without a message / canceling the appointment too late, will be charged.

 

Unfortunately it occurs very often that a patient makes an appointment, and doesn’t show up, or cancels the appointment too late. Because of this, the doctor / nurse / assistant lose a lot of valuable time.

It can happen that you can’t come to the appointment, or the appointment isn’t necessary anymore. Please notify us at least 24 hours in advance of your appointment if you need to reschedule, or make a cancellation.

Then we can offer that appointment time to another patient who may need medical care.

 

If you are not able to keep your scheduled appointment time / and do not give us 24-hour notice, you will be charged a ‘missed appointment fee’ by your doctor’s office.

Your insurance will not cover this fee.

If you want to avoid unnecessary costs, cancel your appointment on time!

 

 

 

 

 

 

 

Telefonisch spreekuur

Telefonisch terugbelspreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

U belt tussen 08:00 en 10:00 naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, tussen 12.00 en 14.00 terug. U dient wel goed telefonisch bereikbaar te zijn.

Indien U na 10 uur belt , kan het voorkomen dat U de volgende dag wordt terug gebeld.

Overigens kan onze assistente u vaak ook al goed advies geven. Zij is daarvoor opgeleid. En bespreekt alles wat zij doet/adviseert na met de huisarts.

Uitslagen

Als de uitslag al is beoordeeld door de huisarts,  kan de assistente in veel gevallen de uitslag mededelen. Zonodig belt de huisarts u zelf terug.

 

Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost Amsterdam

Telefoonnummer:  088 00 30 600

 

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in Amsterdam samen.

De huisartsenpost is bedoeld voor medische klachten die niet kunnen wachten tot de reguliere openingstijden van de praktijk.


Openingstijden Iedere werkdag na 17:00, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost 24 uur per dag geopend.

Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

 


 

Huisbezoek


Huisbezoek


Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Voor het aanvragen van een visite kunt u dagelijks telefonisch contact opnemen liefst voor 10:00.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Op de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. U wordt dan teruggebeld door de assisente om met u het tijdstip te bepalen wanneer de huisarts langs komt.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Wij willen u er nog op wijze dat de huisarts geen patienten thuis bezoekt die buiten ons postcode gebied wonen.

 

Assistentie en praktijkondersteuning


De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Het meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • verstrekken van informatiefolders


Dit spreekuur is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur op afspraak.

Op dinsdag heeft de assistente spreekuur tussen 08.30 uur en 09.30 uur op afspraak.

U dient vantevoren een afspraak te maken. Gelieve hiervoor op werkdagen tussen 08:00-10:00, 10:30-12:00 en 13:00-15:00 te bellen.

De praktijkondersteuner somatiek- en ouderenzorg, Anouk Laan  is opgeleid om zelfstandig spreekuur te doen. Zij ziet patiënten met diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Daarnaast richt zich op de specifieke zorgbehoeften van de minder mobiele en/of kwetsbare oudere patiënt. Het gaat hierbij om het algehele dagelijkse functioneren, zowel lichamelijk, sociaal als psychisch. Vanzelfsprekend heeft zij regelmatig overleg met de huisartsen

De praktijkondersteuners GGZ Marieke Beerthuis en Claudi Seinhorst kunnen U helpen bij psychische en sociale problemen. De consulten worden bekostigd binnen de huisartsgeneeskunde en vallen dus buiten het eigen risico.