De assistent staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. De assistent maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Ze weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistent verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek
- suiker-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- verstrekken van informatiefolders
U dient van tevoren een afspraak te maken.
De praktijkondersteuner somatiek- en ouderenzorg, Anouk Laan en Febe Hartjes zijn opgeleid om zelfstandig spreekuur te doen. Zij zien patiënten met diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Daarnaast richten zij zich op de specifieke zorgbehoeften van de minder mobiele en/of kwetsbare oudere patiënt. Het gaat hierbij om het algehele dagelijkse functioneren, zowel lichamelijk, sociaal als psychisch. Vanzelfsprekend hebben zij regelmatig overleg met de huisartsen
De praktijkondersteuners GGZ Rodney Birjmohun, Johanna Voorhorst en Esther Hans kunnen U helpen bij psychische en sociale problemen. De consulten worden bekostigd binnen de huisartsgeneeskunde en vallen dus buiten het eigen risico.